Store 'n' Go USB 3.0

prijenosni tvrdi disk Anniversary Edition 2 TB

Ovaj proizvod više nije dostupan
Pregled

Slavimo 50 godina tehnologije kojoj možete vjerovati
Već više od 50 godina naša je misija razvijati pouzdana rješenja koja obogaćuju živote naših kupaca. Raspon širokog Verbatimovog portfelja i utjecaj na industriju pohrane podataka je bez premca — od disketa, magnetsko-optičke pohrane, CD-a, DVD-a i Blu-ray medija, do vanjskih tvrdih diskova, memorijskih kartica, USB pogona i SSD-ova. Kako bismo proslavili ovu prekretnicu, predstavili smo ograničeno izdanje posebnog zlatnog tvrdog diska. Bilo da se radi o povjerljivim osobnim podacima koje trebate zaštititi ili fotografijama i dokumentima koje ne smijete izgubiti, uvijek je bolje spremiti ih na tehnologiji kojoj možete vjerovati.

Verbatimov prenosivi hard disk Store n Go nudi vrhunsko pohranjivanje podataka pomoću 3.0 „Super Speed” interfejsa. USB 3.0 nudi do deset puta brži prenos podataka od USB 2.0 (na osnovu brzine USB magistrale) i tako pruža izuzetno brz prenos podataka kada ste u pokretu.

Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB

Na ovom zaista prenosivom disku moѕete pohranjivati i nositi svoje digitalne fajlove i fajlove koji se tiиu svakodnevnog posla. Njegov elegantni vitki dizajn mu omoguжava da se lepo uklopi sa modernim stolom kao savr№ena pratnja va№eg laptopa.

Prenosivi hard disk Store n Go pokreće USB 3.0 magistrala (1 x USB 3.0 interfejs), ali je kompatibilan i sa svim USB 2.0 priključcima na vašem stonom ili prenosivom računaru. Disku nije potrebno spoljno napajanje – samo ga priključite.

Disk jedinice od 2 TB ili manje su formatirane u FAT32 i zbog toga mogu odmah da se koriste na Windows i Mac OSx. Disk jedinice od 2 TB su formatirane u NTFS koji je kompatibilan za Windows sisteme ali Mac korisnici moraju da reformatiraju disk jedinicu na HFS+ da bi postale potpuno kompatibilne sa Mac OSx operativnim sistemima. HFS+ formatiranje moguće je primeniti pomoću aplikacije Verbatim VHD Formatter koja se nalazi na čvrstom disku.

Za dodatnu sigurnost priložen je softver za pomoć pri izradi sigurnosnih kopija tvrdog diska računala. Softver Backup nudi aplikaciju koja izrađuje sigurnosnu kopiju svih vaših datoteka, mapa i pogona, kad god to želite ili prema unaprijed postavljenom rasporedu radi dodatne sigurnosti. Program Nero Backup kompatibilan je sa sustavom Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 i Windows 10 (nije kompatibilan sa sustavom Mac OS).

Verbatimovi prenosivi hard diskovi Store 'n' Go imaju i softver za uštedu energije, Green Button. Green Button zaustavlja okretanje hard diska kada se on ne koristi, što povećava efikasnost i štedi energiju. Postoje tri opcije 'podešavanja mirovanja'. Možete odrediti da se režim mirovanja uključuje posle 10 minuta korišćenja, ili u pomacima od po 10 minuta, do ukupno 120 minuta. Automatsko mirovanje diska možete odmah uključiti klikom na ikonu Green Button na desktopu, a možete i odrediti da disk nikada ne miruje („Never Suspend the Disk”).

Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
Pojedinosti o proizvodu

Kapacitet: 2TB
Sučelje: USB 3.0
Dimenzije: 119mm x 81mm x 14.5mm
Masa proizvoda: 175g

 • Posebno zlatno izdanje za 50. godišnjicu
 • Pohrana visoke brzine i visokog kapaciteta. Brzo i sigurno rješenje za proširenje pohrane ili sigurnosno kopiranje datoteka
 • USB 3.0 SuperSpeed - za ultra brz prijenos podataka
 • USB uključi i radi (bez dodatnog napajanja)
 • Softver za izradu sigurnosne kopije Nero Backup
 • Softver za uštedu energije 
 • USB REC & PLAY* - podržava USB snimanje/reprodukciju

* Možda nije dostupno u nekim zemljama. 

Zahtjevi sustava

USB 3.0 / 2.0 priključak
Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10
Mac OS X 10.4 ili noviji
Linux jezgro 2.6 i novije

Nero Software nije kompatibilan sa sistemom Mac.

Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
Tehnički podaci

 • Napajanje: preko USB 3.0 kabla
 • Interfejs: USB 3.0 / 2.0 priključak
 • Brzina prenosa podataka: do 4800 Mbit/s (brzina USB magistrale)
 • Brzina rotacije: 5400 rpm
 • Međumemorija: 8 MB ili veća

Sadržaj paketa

Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition;
USB 3.0 kabl;
kratko uputstvo;
korisnički priručnik (nalazi se na hard disku);
softver Nero BackItUp Essentials (nalazi se na hard disku);
softver za uštedu energije Green Button (nalazi se na hard disku);
Softver za formatiranje (priložen na hard disku)
Softver za brisanje (priložen na hard disku).

Tvrdi disk Store 'n' Go USB 3.0 Anniversary Edition - 2 TB
53233 Side with Reflection
53233 Packaging Flat
53233 Flat
53233 Angled with Reflection