Ispisivi mediji u potpunosti su namijenjeni ispisivanju slika i crtea na povrinu diska. Zamislite samo koliko e profesionalno izgledati CD vae grupe ili kompilacijski CD s visokokvalitetno ispisanim fotografijama ili dizajnom na svojoj povrini.

Ili kako bi bilo dobro snimiti fotografije s obiteljskog izleta na CD i potom na njegovu povrinu ispisati svoju najdrau fotografiju na nain koji jasno i privlano naznauje njegov sadraj. Kad su u pitanju boje i kontrast, rezultat koji daju nai ispisivi mediji kvalitetni su poput reprodukcija fotografija na povrini diska, zahvaljujui istinski bijeloj povrini diska. Zato smo ove proizvode i nazvali "Ispisive fotografije". Upotrebljava se posebna tinta koja djeluje na optimalnoj razini "upijanja" sa svim vodeim CD/DVD pisaima. Ova povrina upija tintu pisaa na savrenoj razini da bi se ispisanoj slici osigurao jasan i bistar izgled, bez blijeenja boja. S obzirom da je izuzetno vano da brzina suenja tinte bude to vea, to je i razlog zato su svi Verbatim ispisivi mediji "Brzo suei", to znai da osim to skrauju vrijeme izrade, smanjuju i vjerojatnost prljanja i razmazivanja boja.

Naa proizvodna linija "irokog ispisa fotografija" omoguuje vam da ispisujete odabranu sliku ili dizajn skroz do sredita CD-a, ostvarujui najvee mogue pokrivanje povrine diska.

Zahvaljujui kvaliteti povrine diska koju proizvodimo s najnovijom proizvodnom linijom Verbatim ispisivih medija, moete postii "Savrenstvo pod dohvatom ruke". I ne samo da e diskovi izgledati savreno, ve e uz pomo AZO tehnologije podaci ili glazba pohranjena na njima biti sigurni i visoke kvalitete, jer je AZO najstabilnija i najpouzdanija tinta za snimanje koja postoji na tritu.

Verbatimovi ispisivi proizvodi raspoloivi su kao CD i DVD mediji za pohranu podataka, a popis brojeva dijelova proizvoda moe se pronai na odgovarajuim stranicama proizvoda. Da biste mogli ispisivati na diskove, bit e vam potreban pisa s odreenim funkcijama. Na tritu ve postoje razliiti proizvoai i modeli koji vam nude ovu mogunost.

Da biste mogli ispisivati na disk, trebat e vam pisa s ovom specifinom funkcijom. Postoje brojni proizvoai i modeli na tritu koji vam to ve sada omoguuju. Molimo vas da pogledate nae stranice o proizvodima za potpuni popis dostupnih CD-R, DVD-R i DVD+R medija.

 

How to Print a CD/DVD

 

Kindly provided by Canon Europe

 

Termiki ispisivi mediji
Termiki ispisivi medij razvijen je za ispis na posebnim termikim ili termo-sublimacijskim pisaima. Zapamtite da na takve medije ne moete ispisivati s tintnim pisaima. Na tritu postoji samo nekoliko termikih pisaa od kojih se veina koristi u profesionalnoj opremi za kopiranje. Rimage Everest i TEAC P55 termo-sublimacijski pisai (ponovni termiki prijenos). Rimage Prism i Primera Inscripta termiki su pisai za profesionalnu upotrebu, dok je termiki pisa tvrtke Casio namijenjen povremenom koritenju. Pogledajte donju tablicu kompatibilnosti za nae termike medije:

Broj dijela
Opis Spindle Promjer ispisa Rimage Prism Rimage Everest TEAC P55 Primera Inscripta Silkscreen
43743 BD-R 25GB Wide White 6X 25pk 22-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43750 BD-R 50GB Wide White 6X 25pk 22-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43755 DVD-R Wide White 16X 50pk 21-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43782 DVD-R Wide White 16X 50pk 21-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43754 DVD+R DL Wide White 8X 50pk 21-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43647 DVD-R Shiny Silver 50pk 36-118 Da Ne Ne Da (crno) Da
43582 CD-R Shiny Silver 50pk 23-118 Da Ne Ne Da (crno) Da
43718 CD-R White 50pk 40-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43756 CD-R Wide White 52X 50pk 23-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne
43792 CD-R Wide White 52X 100pk 40-118 Ne* Da Da Da (crno) Ne

* Postavljanje gustoe na 500+ moe funkcionirati kod nekih pisaa, pa molimo provjerite.

Mediji ispisivi na tintnim pisaima
Verbatim ima iroki asortiman CD-R i DVD/R medija ispisivih na tintnim pisaima. Oni su dostupni s mat ili sjajnom foto-kvalitetom povrine. Obje su vrste nae patentirane povrine. Sljedee smjernice omoguuju vam izvrsnost svakog ispisa:

1. Ispisujte samo poslije uspjenog snimanja na medij. Time tedite novac i vrijeme.
2. Ispisujte samo na poseban dio povrine za ispis. Savjetujemo vam da ostavite margine od 0,5 mm do unutarnjeg i do vanjskog ruba. Kapne li tinta na neispisivi dio povrine, ona se nee osuiti ve e se razliti i unititi ispis. Povrina s markom koja se koristi na nekim naim medijima je ispisiva.
3. Tono centrirajte sliku za ispis. U protivnom dio tinte moe kapnuti na neispisivu povrinu (vidi 2).
4. Ispisivi mediji nisu vodootporni. Uz dovoljno vremena za suenje, prilino su otporni na razmazivanje. Savjetujemo da vrijeme suenja bude 2 sata za mat povrine i 24 sata za sjajne povrine.
5. Neki ljudi savjetuju da ispis uinite vodootpornim prekrivanjem ispisane povrine folijom ili lakom. Budui da te savjete nismo testirali na tritu zbog njihove raznovrsnosti, ni jedan od njih ne moemo preporuiti. Molimo vas da upitate dobavljae takve opreme za usklaenost s optikim medijima; na primjer, postoje li agresivna sredstva koja unitavaju upotrijebljene diskove.
6. Razluivost i veliina tintnog pisaa odreuju kvalitetu ispisa. Prilikom koritenja bijelih crta na tamnoj pozadini ili prevelikih tamnih, masnih slova na bijeloj pozadini, tinta se moda nee dovoljno brzo suiti te e procuriti na neispisani dio povrine. Male kapi tinte uglavnom se bre sue i mogu pomoi pri izbjegavanju ovakvih problema.
7. Molimo vas da imate na umu kako razliite boje mogu imati razliita vermena suenja. To bi moglo znaiti da e susjedne boje curiti jedna na drugu to e dovesti do loijeg rezultata ispisa. Za sprjeavanje ovih problema moglo bi pomoi dodavanje tankih bijelih linija izmeu obojenih povrina.
8. Za foto-realistine ispise koristite najveu moguu razluivost i shemu boja.
9. Ako vam je vano vrijeme ispisa, tada uzmite u obzir vrijeme suenja tinte. to bre ispisujete to e slabije osueni disk izlaziti iz pisaa.
10. Prilikom postavljanja zasienosti, svjetloe i kontrasta, uzmite u obzir sliku za ispis. Ako je slika tamnija, svjetlije postavke mogu biti korisne to se tie vremena suenja i curenja boje. Za svijetle slike, moglo bi pomoi poveanje vrijednosti ovih postavki. Pristup ovim postavkama najee se nalazi unutar opcija upravljakog programa pisaa. Ponekad ete za definiranje optimalnih postavki za ispis neke slike trebati nekoliko probnih ispisa.
11. Kao saetak, molimo vas da imate na umu kako stvarna ispisana slika odreuje postavke i kvalitetu vaeg ispisa. Neke su slike prikladnije za ispisivanje na CD / DVD od drugih. Isto tako uzmite u obzir sposobnosti vaeg modela pisaa.