LED tehnologija

LED tehnologija

LED (dioda koja ispušta svjetlo) je elektronički poluvodič posebnog materijalnog sastava koji kada struja prođe kroz njega ispušta svjetlo. Prva praktična LED žarulja koja je proizvodila svjetlo sa spektrom vidljivim ljudskom oku, crvena LED žarulja, razvijena je 1962. godine. To su bile LED žarulje korištene za oznake i alfanumeričke zaslone. Od tada su razvijene LED žarulje koje emitiraju plavo, zeleno i ljubičasto svjetlo a istraživanje je koncentrirano na postizanje nižih troškova s jačim svjetlom i boljom učinkovitošću. Da bi se stvorilo bijelo svjetlo potrebno za obično osvjetljenje, LED žarulje su okružene fosfornim materijalima koji transformiraju monokromatsko svjetlo iz plave ili skoro ultraljubičaste diode u bijelo svjetlo širokog spektra. Razvoj i prodaja LED supstrata, fosfora i kućišta su centar interesa za Verbatimovog vlasnika, tvrtku Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

Tehnologija iza Verbatimove LED žarulje je usredotočena na učinkovitost, udobnost i očuvanje okoliša. LED žarulje su po svojoj prirodi učinkovitije u pretvaranju električne energije u svjetlo. Također mogu imati vrlo dug vijek trajanja; proizvodi se manje otpada, čime se smanjuje utjecaj na okoliš. Kombinacija ugodnog svjetla koje LED žarulje stvaraju i smireni duh koji dolazi s brigom za okoliš u kojem živimo doprinose Verbatimovom iskustvu osvjetljenja. Sve Verbatimove LED žarulje stvaraju ugodno toplo svjetlo. One imaju suvremeni, ali trajni dizajn, te pružaju direktnu zamjenu klasičnih žarnih ili halogenih žarulje koje koriste popularna grla, kap što su E27, E14, GU5.3 i GU10.

Štede energiju, dugotrajne su, otporne su na udarce i vibracije i ne emitiraju ultraljubičastu ili infracrvenu radijaciju. Također su opremljene sustavom TCS (sustav kontrole temperature) da bi se izbjeglo pregrijavanje i da bi se osigurao pun vijek trajanja proizvoda.

LED proizvodi >>

[[SLIDESHOW]]