LED tehnologija

LED (dioda koja isputa svjetlo) je elektroniki poluvodi posebnog materijalnog sastava koji kada struja proe kroz njega isputa svjetlo. Prva praktina LED arulja koja je proizvodila svjetlo sa spektrom vidljivim ljudskom oku, crvena LED arulja, razvijena je 1962. godine. To su bile LED arulje koritene za oznake i alfanumerike zaslone. Od tada su razvijene LED arulje koje emitiraju plavo, zeleno i ljubiasto svjetlo a istraivanje je koncentrirano na postizanje niih trokova s jaim svjetlom i boljom uinkovitou. Da bi se stvorilo bijelo svjetlo potrebno za obino osvjetljenje, LED arulje su okruene fosfornim materijalima koji transformiraju monokromatsko svjetlo iz plave ili skoro ultraljubiaste diode u bijelo svjetlo irokog spektra. Razvoj i prodaja LED supstrata, fosfora i kuita su centar interesa za Verbatimovog vlasnika, tvrtku Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

Tehnologija iza Verbatimove LED arulje je usredotoena na uinkovitost, udobnost i ouvanje okolia. LED arulje su po svojoj prirodi uinkovitije u pretvaranju elektrine energije u svjetlo. Takoer mogu imati vrlo dug vijek trajanja; proizvodi se manje otpada, ime se smanjuje utjecaj na okoli. Kombinacija ugodnog svjetla koje LED arulje stvaraju i smireni duh koji dolazi s brigom za okoli u kojem ivimo doprinose Verbatimovom iskustvu osvjetljenja. Sve Verbatimove LED arulje stvaraju ugodno toplo svjetlo. One imaju suvremeni, ali trajni dizajn, te pruaju direktnu zamjenu klasinih arnih ili halogenih arulje koje koriste popularna grla, kap to su E27, E14, GU5.3 i GU10.

tede energiju, dugotrajne su, otporne su na udarce i vibracije i ne emitiraju ultraljubiastu ili infracrvenu radijaciju. Takoer su opremljene sustavom TCS (sustav kontrole temperature) da bi se izbjeglo pregrijavanje i da bi se osigurao pun vijek trajanja proizvoda.

LED proizvodi >>