Isprobajte je s Verbatimom
U manje od 10 godina nakon debija DVD formata „Sljedeća generacija“ optičkih medija već je u proizvodnji.  Tome treba zahvaliti zahtjevu za novom revolucijom u kućnoj zabavi – visokoj razlučivosti (HD).

Televizija visoke razlučivosti pruža vrhunsku kvalitetu slike i nevjerojatni surround zvuk. S izvanrednom razlučivosti, dinamičkim kontrastom, živim bojama i izuzetno jasnim zvučnim efektima, visoka razlučivost daje dodatnu dimenziju vašoj vizualnoj zabavi.

Hollywood koristi 70 mm film još od 1950-ih kako bi postigao širinu slike za filmsko platno, njezinu oštrinu i što je najvažnije, zvuk visoke kvalitete. To je značilo da je tijekom više od 50 godina Hollywood producirao impresivne slike za gledanje u kinu i manje kvalitetne reprodukcije za gledanje kod kuće. Razlog niže kvalitete bili su naši televizijski sustavi koji su imali nižu razlučivost od filmova.

Danas se može postići ovaj sjajni realizam jer su tehnologije koje koristimo u svijetu filma i u svijetu videa gotovo identične. Već sada neki TV kanali diljem svijeta snimaju i reproduciraju u visokoj razlučivosti. Tradicionalni televizori nisu sposobni pokazati prednosti emitiranja u visokoj razlučivosti, ali će se to promijeniti s novom generacijom televizora na tržištu koji se nazivaju televizori visoke razlučivosti (HDTV).

Zbog čega zahtjev za “sljedećom generacijom” optičkih medija?
S očekivanim rastom HDTV-a brzo raste sposobnost snimanja HD programa s televizije. Danas snimanje 2 sata standardne razlučivosti na visokoj kvaliteti zahtijeva cijeli DVD disk od 4,7 GB. Sadržaj visoke razlučivosti – unutar njegove povećane razlučivosti i digitalnih zvučnih staza zahtijeva još veći kapacitet pohranjivanja.

Trenutno Hollywood ponovno snima velik broj filmova u HD-u za prikazivanje. S time na umu “sljedeća generacija” optičkih medija je potrebna da bi se postigla impresivna reprodukcija.