Verbatim zadržava vodstvo na tržištu optičkih medija osmu godinu za redom

15/08/2011
  • Svjetski brand broj 1 na polju optičkih medija, osmu godinu za redom*
  • Trećepozicionirani brand na cjelokupnom tržištu pohrane podataka
  • Broj 3 na europskom tržištu USB pogona za pohranu podataka u prvom kvartalu 2011*

Tehnološko i tržišno vodstvo na polju optičkih medija

Osmi put za redom Verbatim je potvrdio svoje globalno tehnološko i tržišno vodstvo na polju optičkih medija za pohranu podataka. U 2010. tvrtka je dodatno povećala svoj tržišni udio visokokvalitetnim DVD-R, CD-R i Blu-ray diskovima, prema podacima tvrtke Santa Clara Consulting Group.

S obzirom na velik broj instaliranih optičkih pogona, prodaja ostaje na vrlo visokoj razini, bez obzira na to što se ovo tržište smanjuje. Ukupna prodaja DVD-R medija je pala na 1,07 milijardi komada u 2010. u odnosnu na 1,3 milijarde u 2009. Unatoč ovome, Verbatim je uspio povećati  svoj tržišni udio sa 1,6 posto na 44,6 posto. Više od četiri u deset ukupno prodanih DVD-R medija su Verbatimovi. U prvom kvartalu 2011. Verbatimov tržišni udio se značajno povećao za 6 posto te sada iznosi 50,4 posto. Tvrtka namjerava zadržati ovaj udio kroz cijelu 2011.
Slični rezultati postignuti su na tržištu CD-R medija, gdje Verbatim prodaje tri puta više diskova u usporedbi s drugopozicioniranim konkurentom. Na europskom tržištu prodano je u 2010. ukupno 922 milijuna CD-R medija, a Verbatimov udio je veći od trećine. U prvom kvartalu 2011. Verbatimov tržišni udio na ovom polju povećao se dodatnih 4 posto.

USB pogoni su generator rasta

Uspješan razvoj na polju USB pogona također je pridonio Verbatimovom prošlogodišnjem tastu. Prema istraživanju tvrtke Santa Clara Consulting Group (SCCG), u Europi je prošle godine prodano preko 65,4 milijuna USB pogona, što predstavlja rast od 13,3 posto u odnosu na godinu dana ranije. Verbatim je povećao svoj tržišni udio sa 5,4 posto na 9,3 posto, dostigavši peto mjesto, a još veći skok zabilježen je u prvom kvartalu 2011., kada se tvrtka, zahvaljujući rastu od 5 posto, pozicionirala na treće mjesto s tržišnim udjelom od 14 posto. Širokim rasponom USB pogona s ugrađenim hardverskim kriptiranjem koji odgovaraju sigurnosnim zahtjevima tržišta i s čvrstim fokusom na SSD tehnologiju, tvrtka će nastaviti ojačavati svoju poziciju na tržištu USB flash memorija i u budućnosti.

Ojačavanje tržišne pozicije

“Održavanje našeg jasnog tržišnog vodstva na polju optičkih medija i pozicioniranje među prva tri branda na ukupnom tržištu USB flash pogona, naši su ciljevi za 2011.

Dodatno, širok portfelj visokokvalitetnih, pouzdanih i inovativnih tvrdih diskova ojačava našu poziciju na tržištu. Od 2010. Verbatim sudjeluje i na globalnom tržištu energetski efikasne LED/OLED rasvjete, zasnovane na tehnologijama koje se razvijaju u tvrtki Mitsubishi Chemical Corporation, Verbatimovom vlasniku. Razvili smo europsku mrežu za LED i prodajemo širok spektar visokokvalitetnih LED proizvoda. Zahvaljujući velikoj količini proizvoda na lokalnim lagerima, podršci za maloprodajne i profesionalne partnere i upotrebi najnaprednijih prodajnih sustava pružamo izvrsnu razinu usluge našim partnerima. Naš cilj je još više proširiti naš rang proizvoda i na tržištu medija za pohranu podataka i na tržištu rasvjete“, kaže Rüdiger Theobald, direktor marketinga za područje EUMEA u tvrtki Verbatim. “Velik broj nagrada na objektivnim testiranjima u nezavisnim medijima koje su Verbatimovi proizvodi osvojili u 2010. i 2011. Opravdavaju naš moto “Technology you can trust” – „Tehnologija kojoj možete vjerovati“. U 2011., vrhunska kvaliteta bit će ponovno ključ našeg uspjeha i dodatnog ojačavanja naše pozicije sveobuhvatnog dobavljača na tržištu pohrane podataka.”

*Santa Clara Consulting Group (SCCG)

O Verbatimu
Još od 1969. Verbatim oblikuje razvoj tehnologije skladištenja podataka – od disketa i magnetno-optičkih medija, CD i DVD medija pa sve do posljednjih Blu-ray medija visoke definicije. Verbatim također nudi kvalitetne proizvode na području prijenosnih USB memorija, flash memorijskih kartica, SSD pogona i klasičnih vanjskih tvrdih diskova u formatima Pocket (1,8" – 4,57 cm), Portable (2,5" – 6,35 cm) i Desktop (3,5" – 8,89 cm), kao i širok spektar pratećih uređaja za računala. Verbatim je dio grupe Mitsubishi Chemical i koristi prednosti vrhunskog odjela za istraživanje i razvoj. Svojim inovacijama Verbatim je igrao ključnu ulogu u oblikovanju današnjeg tržišta za skladištenje podataka. Vrlo striktna pravila u kontroli kvalitete tijekom procesa proizvodnje osigurali su vrhunsku kvalitetu proizvoda tvrtke Verbatim, proizvoda koji su bili pobjednici u brojnim usporednim testovima širom svijeta. Verbatim je svjetski lider u optičkim medijima. Za više informacija, molimo Vas posjetite www.verbatim-europe.com
 
Od 2010. Verbatim također sudjeluje na globalnom tržištu LED/OLED rasvjete, s proizvodima zasnovanim na tehnologijama  koje nudi Mitsubishi Chemical Corporation. www.verbatimlighting.eu

Kontakt za novinare:

Ivica Stanković
Account Manager
Jurija Gagarina 12b/4
Beograd, Srbija
Tel: +381 11 6300 753
Tel: +381 11 6300 754
GSM: +381 63 321 463
ivica@smartvision.rs
www.smartvision.rs

Posted by Beth Morse at 5:08 PM email story