Verbatim Evropi predstavlja proizvode za filtriranje vode Cleansui

04/10/2011

Proizvodi Cleansui nude jedinstven i napredan sistem za filtriranje koji koriste kombinaciju keramike, aktivnog uglja i filtera sa šupljom vlaknastom opnom kako bi pročistio vodu i poboljšao njen ukus. Posebna osobina proizvoda Cleansui je njegov filter sa šupljom vlaknastom opnom, napravljen od ultra-finog polietilena, koji je u stanju da iz vode ukloni čestice dimenzija svega 0,1 mikrometar, uključujući bakterije, gljivice i druge mikroorganizme, a istovremeno zadržavajući korisne hranjive sastojke i minerale sadržane u vodi.

  • Cleansui je jedan od najpopularnijih proizvoda za filtriranje vode u Japanu tokom poslednih 26 godina
  • Proizvode Cleansui izrađuje Mitsubishi Rayon Cleansui Co.
  • Japanska reč “sui” znači “voda”
  • Filter sa šupljom vlaknastom opnom iz vode uklanja čestice dimenzija do 0,1 mikrometara
  • Verbatim će biti glavni distributer proizvoda Cleansui u regiji Evrope, Bliskog Istoka i Afrike od januara 2012.

Većina sistema za prečišćavanje vode trenutno dostupnih u Evropi prečišćavaju vodu samo ugljenim filterom. Iako poboljšava ukus vode, ugljeni filter ne može u potpunosti ukloniti mikroorganizme i druge nečistoće. Proizvodi Cleansui imaju jednistven i napredan sistem filtriranja koji koristi kombinaciju keramike, aktivnog uglja i filtera sa šupljom vlaknastom opnom. Posebno dizajnirani keramički elementi uklanjaju rastvoreno olovo. Aktivni ugalj smanjuje neugodne mirise hlor i plesan, a takođe uspešno uklanja pesticide, herbicide i nestabilna organska jedinjenja. Ali, najvažniji element u Cleansuiju je šuplja vlaknasta opna, napravljena od ultrafinog polietilena. Opna može ukloniti čestice dimenzija samo 0,1 mikrometara, uključujući bakterije, alge, gljive, mikroorganizme, ciste, spore i metalne čestice poput rđe, olova itd. Iako uklanjaju potencijalno opasne supstance (u zavisnosti  od odabranog filtera), proizvodi Cleansui i dalje omogućavaju da filtrirana voda zadrži korisne hranjive supstance i minerale.

Verbatim EUMEA je distributer za evropsku regiju od januara 2012.

Verbatim Europe bit će glavni distributer proizvoda Cleansui za Evropu, Bliski Istok i Afriku (regija EMEA).

“Mitsubishi Rayon i Verbatim deo su kompanije Mitsubishi Chemical Holdings Corporation, stoga je bilo logično upotrebiti rasprostranjenu i uspešnu Verbatimovu mrežu za promociju i prodaju proizvoda Cleansui u Evropi, Rusiji, Zajednici Nezavisnih Država, Bliskom Istoku i Africi,” izjavio je Futomitsu Horiuchi, direktor kompanije Mitsubishi Rayon Cleansui Co., Ltd. “Cleansui je vodeći filter za vodu u Japanu tokom 26 godina i sa Verbatimovom podrškom planiramo značajno proširenje globalnog prisustva ove tržišne marke. Cleansui donosi ukusnu vodu Evropi, Rusiji, Zajednici Nezavisnh Država, Bliskom Istoku i Africi.”  

“Drago nam je i počastvovani smo što nam je pružena prilika da našu regiju upoznamo sa ovom vrlo posebnom tehnologijom,” rekao je Gary Milner, predsednik kompanije Verbatim EUMEA.  “Naš zadatak će biti razvoj mreže stručnih prodavaca kako bi nam pomogli da promovišemo Cleansui širom Evrope, Rusije, Zajednice Nezavisnih Država, Bliskog Istoka i Afrike, a ovogodišnji sajam Aquatech u Amsterdamu će biti početna tačka ove aktivnosti.”

Proizvodi za filtriranje vode Cleansui će biti po prvi put predstavljeni na sajmu Aquatech u Amsterdamu, od 1. do 4. decembra 2011. u paviljonu 3, na štandu 212.

Za više informacija o proizvodima Cleansui posetite www.cleansui.com/en.
 
Slike možete pronaći na:

http://newsletter.komm-passion.de/newsletter/verbatim/Filter.jpg
http://newsletter.komm-passion.de/newsletter/verbatim/Mount_blank.jpg
http://newsletter.komm-passion.de/newsletter/verbatim/Filter_insitu.jpg
http://newsletter.komm-passion.de/newsletter/verbatim/Mount.jpg
http://newsletter.komm-passion.de/newsletter/verbatim/Filter_detail.jpg

* Cleansui je zaštićena robna marka kompanije Mitsubishi Rayon, vlasnice kompanije  Mitsubishi Rayon Cleansui.

O kompaniji Mitsubishi Chemical Holdings Corporation (MCHC)
Mitsubishi Chemical Holdings Group sastavljena je od 420 kompanija: holding kompanije Mitsubishi Chemical Holdings i osnovni operativnih kompanija Mitsubishi Chemical, Mitsubishi Tanabe Pharma, Mitsubishi Plastics, i Mitsubishi Rayon, kao i oko 340 konsolidovanih filijala i oko 80 kompanija u kojima MCHC ili njegove operativne kompanije drže značajan vlasnički udeo.

O proizvodima Cleansui
Cleansui je robna marka kompanije Mitsubishi Rayon Cleansui, člana grupe MCHC. Vlasnik kompanije Mitsubishi Rayon Cleansui, kompnaija Mitsubishi Rayon, prva je na svetu razvila polietilensku šuplju vlaknastu opnu, koristeći proces „melt spinning“, godine 1975. Proizvod je dobio visoke ocene za svoju efikasnost kao mikrofiltrirajuća opna i trenutno se koristi na širokom polju primena, uključujući primene u medicini i industriji. 1984. Mitsubishi Rayon je ušao na tržište proizvoda za pročišćavanje vode svojim jedinstvenim dvojnim filtrirajućim sistemom (aktivni ugalj i šuplji vlaknasti modul). Ovaj sistem je bio prvi na svetu opremljen šupljom vlaknastom opnom zahvaljujući kojoj  je predstavljao rešenje za probleme poput razmnožavanja bakterija u vodi.

O Verbatimu
Još od 1969. Verbatim oblikuje razvoj tehnologije skladištenja podataka – od disketa i magnetno-optičkih medija, CD i DVD medija pa sve do poslednjih Blu-ray medija visoke definicije. Verbatim takođe nudi kvalitetne proizvode na području prenosnih USB memorija, flash memorijskih kartica, SSD diskova i klasičnih eksternih hard diskova u formatima Pocket (1,8" – 4,57 cm), Portable (2,5" – 6,35 cm) i Desktop (3,5" – 8,89 cm), kao i širok spektar pratećih uređaja za računare. Verbatim je deo grupe Mitsubishi Chemical i koristi prednost vrhunskog odeljenja za istraživanje i razvoj. Svojim inovacijama Verbatim je igrao ključnu ulogu u oblikovanju današnjeg tržišta za skladištenje podataka. Vrlo striktna pravila u kontroli kvaliteta tokom procesa proizvodnje osigurali su vrhunski kvalitet proizvoda kompanije Verbatim, proizvoda koji su bili pobednici u brojnim uporednim testovima širom sveta. Verbatim je svetski lider u optičkim medijima. Za više informacija, molimo Vas posetite www.verbatim-europe.com

Od 2010. Verbatim takođe učestvuje na globalnom tržištu LED/OLED rasvete, sa proizvodima zasnovanim na tehnologijama  koje nudi Mitsubishi Chemical Corporation. www.verbatimLED.com


Kontakt za novinare:
Ivica Stanković
Account Manager
Jurija Gagarina 12b/4
Beograd, Srbija
Tel: +381 11 6300 753
Tel: +381 11 6300 754
GSM: +381 63 321 463
ivica@smartvision.rs
www.smartvision.rs

Posted by Beth Morse at 4:19 PM email story