Snimanje na USB

Snimanje na USB - što je to?USB recording logo

U zadnjih nekoliko godina, sve više televizora je opremljeno jednim ili više USB ulaza. Već smo se naviknuli reproducirati fotografije i filmove s USB tvrdog ili prijenosnog diska na televizoru. Sada je televizorima dodana još jedna USB funkcija - snimanje na USB. Ako ste nedavno kupili televizor, vjerojatno podržava snimanje na USB, posebno ako ste kupili televizor srednje ili visoke klase.

Snimanje na USB vam omogućava da snimate programe na vanjski uređaj za pohranu koji je spojen na Vaš televizor preko USB priključka. Vaš vanjski tvrdi disk u principu funkcionira kao videorekorder. Možete ga također koristiti za pauziranje TV programa uživo.

Molimo, imajte na umu: Samo europski televizori imaju snimanje na USB. Modeli za SAD imaju onemogućenu ovu funkciju zbog pravne problematike.

Sa snimanjem na USB, vaš vanjski USB tvrdi disk postaje zamjena za vaš HDD/DVD rekorder ili čak vaš VHS videorekorder.

 

Što Vam treba?

Kao prvo, morate provjeriti da li Vaš televizor podržava snimanje na USB. Od 2010. godine nadalje, glavni proizvođači televizora kao što su Samsung, Sony, LG, Philips, Panasonic, Toshiba, Sharp, Grundig ga primjenjuju na (nekim) njihovim modelima. Potražite naljepnice ili logotipe kao što su:

  • USB Rec/Play
  • USB Recording
  • PVR (Personal Video Recorder)
  • DVR (Digital Video Recorder)

Ako niste sigurni, provjerite internetsku stranicu proizvođača vašeg televizora.

Može biti slučaj da imate televizor s omogućenim snimanjem na USB, a da niste svjesni te funkcije, jednostavno zato što ta funkcija nije dovoljno naglašena s perspektive proizvođača televizora.

Da biste koristili ovu mogućnost, trebate sljedeće

  1. Televizor koji podržava snimanje na USB
  2. Vanjski tvrdi disk s USB priključkom: mogu se koristiti diskovi veličine 2,5” i 3,5”, međutim, u praksi ćete vidjeti da se preferiraju tvrdi diskovi veličine 2,5” zbog male potrošnje energije i tihog rada.
  3. Digitalni TV kanali: Snimanje na USB je omogućeno samo na digitalnim TV kanalima - a ne na analognim. Možete snimati SD, HD i 3D.

Neki proizvođači preporučuju tvrde diskove s USB priključkom s vanjskim napajanjem, ali su naši testovi pokazali da Verbatim vanjski diskovi veličine 2,5” koji se napajaju s USB priključka funkcioniraju na televizorima 98% proizvođača bez ikakvih problema. U iznimnom slučaju da napajanje s USB priključka na televizoru nije dovoljno, vanjski tvrdi disk s napajanjem uvijek funkcionira. Proizvođači obično dozvoljavaju snimanje 1:1, što znači da nećete vidjeti gubitak u kvaliteti slike.

Postavljanje snimanja na USB na vašem televizoru

Kad spojite svoj vanjski tvrdi disk s USB priključkom na ulaz za snimanje na USB na vašem televizoru, možete nastaviti s pokretanjem tvrdog diska s USB priključkom pomoću televizora.

  1. Spojite tvrdi disk s USB priključkom na slobodni USB ulaz sa stražnje strane televizora.
  2. Televizor sada treba formatirati USB tvrdi disk, što znači da će svi trenutni podaci na tvrdom disku (ukoliko ih ima) biti obrisani. Većina će televizora prepoznati da je umetnut tvrdi disk s USB priključkom i tražiti od vas da automatski formatira tvrdi disk s USB priključkom, ali na nekim modelima trebate ući u izbornik i odabrati “format HDD” [formatiraj tvrdi disk] (ili nešto slično).
  3. Tvrdi disk će biti formatiran u odgovarajućem formatu. Zatim će tvrdi disk biti povezan s ovim televizorom. Stoga ne možete snimati TV program na jednom televizoru, isključiti tvrdi disk i pokušati gledati program na drugom televizoru ili računalu.
  4. Većina televizora dopušta pokretanje najviše 8 različitih kompleta na tom televizoru
  5. Za snimanje programa, jednostavno pritisnite tipku [snimaj] na vašem daljinskom upravljaču (tada će snimati kanal koji gledate), ili koristite funkciju vremenskog programatora (u kombinaciji s EPG - elektronskim programskim vodičem) da biste zakazali snimanje budućeg programa – to radi na većini televizora, čak i ako je televizor isključen.   Za pauziranje TV prijenosa uživo, pritisnite tipku [pauza] na vašem daljinskom upravljaču.  Za više detalja, pogledajte korisnički priručnik svog televizora.

Copyright © 2024 Verbatim GmbH. All Rights Reserved.

"Verbatim" and logo are the trademarks, please refer to www.verbatim.com/trademarks

GB = 1 milijarda bajtova. Dostupni kapacitet za pohranu bit će manji jer uređaj koristi do 10% memorije za formatiranje i druge funkcije. Vidi www.verbatim.com/flashcapacity.

Website Design & Development by GBS Solutions GmbH